Terug naar het begin van De bouw van mijn Vripack 1150 AK motorkotter ms Roboot. Wetenswaardigheden over de bouw van mijn schip. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual met werkplaatsinstructies en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor.
         
Terug naar de beginpagina van deze website. Naar het Gastenboek van ms Roboot Links en contacten van ms Roboot. Alle aanbiedingen op een rijtje.
 
ZELF BOUWEN
 
Inleiding.
Wat voor 'n schip wil ik bouwen.
Op zoek naar een geschikte bouwplaats.
Het minimaal benodigde gereedschap.
Als alles gesorteerd is kan het bouwen beginnen.
Als het vlak in elkaar zit moet het eerst waterpas gezet worden.
Dan kunnen de volgende huidgangen erop.
Na de huidgangen volgen natuurlijk het gangboord en de opbouw.
Het maken van de kiel en het roer.
Het hele casco aflassen.
Als het casco bijna klaar is.
Inbouw en montage van technische componenten.
Het omrekenen van eenheden.
Het intimmeren en plaatsen van het sanitair.
Het tewaterlaten en testen van het schip.
Een compleet handboek met werkplaats instructies van de DAF DF 615.
-
INLEIDING
 

Wetenswaardigheden over de bouw van mijn schip. Met foto's, technische tekeningen, een werkplaatsmanual met werkplaatsinstructies en het mariniseren van een DAF DF 615 dieselmotor, enz.

In 2001 ben ik begonnen met de bouw en heb mijn bevindingen samen met de informatie die ik daarbij tegen kwam gebundeld, waardoor een flink naslagwerk is ontstaan. Het internet is een mooie gelegenheid dit te publiceren, zodat anderen daar hun voordeel weer mee kunnen doen.

Het geheel is nog niet kompleet (net als het schip), maar synchroon met de bouw zullen ook de hoofdstukken "Het Afbouwen" en "De Proefvaart" gecompleteerd worden.
De pallet plaatstaal op de foto moet een motorkotter worden, lengte x breedte over-alles 12 x 4 meter met een minimale doorvaarthoogte van 2,75 meter en een diepgang van 1,15 m. Waterverplaatsing 11,50 ton.